Van Helvoort Makelaardij

Ridderplein 5
5421 CV Gemert
Tel: 0492-371190
makelaar@van-helvoortbv.nl
De Vrije Erven Koopaanneemsom € 210.000,- tot € 290.000,-
 in De Mortel 5425 PC

Omschrijving

Wonen in alle vrijheid: het bestaat op De Vrije Erven in De Mortel

Buiten de kern van het dorp De Mortel, in een bosrijke omgeving aan de rand van de Peel, ligt Buitenplaats De Vrije Erven. Een agrarisch cultuurlandschap met bossen, akkers en beekdalen omarmt het gebied. De gemeente Gemert-Bakel biedt hier 10 exclusieve bouwkavels aan. Een buitenkans voor wie wil genieten van rust, ruimte en privacy. De kavels aan de Bakelseweg en De Bleek in De Mortel zijn zeer ruim. De oppervlaktes variëren van 970 m2 tot maar liefst 2.339 m2. Ruimte genoeg dus voor een ruime vrijstaande woning, een flinke tuin en nog een aantal bijgebouwen. De prijzen liggen tussen € 210.000 (excl. BTW) en € 290.000 (excl. BTW).

Wonen op een erf
De woningen liggen verscholen achter het groen, geclusterd op een erf. Aan de ene kant geeft dat het gevoel van landelijk wonen in het buitengebied. Anderzijds geeft het een veilig en geborgen gevoel van dicht bij elkaar wonen met mensen die dezelfde wensen hebben als het gaat om vrijheid in wonen. Kinderen kunnen hier in een veilige omgeving vol uitdagingen opgroeien. Op de grens tussen de privéterreinen van de bewoners en de openbare straat ligt een gemeenschappelijk terrein. Een collectief woonterrein dat bewoners samen kunnen inrichten. Denk aan een gezamenlijke barbecueplaats, speeltoestellen, een speelveldje, een vijver of een buurtmoestuin. Het zal allemaal bijdragen aan het prettig samenwonen in het buitengebied.

Bouwen in alle vrijheid
Wie één van de kavels koopt, kan rekenen op een grote mate van architectonische vrijheid. Voor De Vrije Erven heeft de gemeente een zogeheten gereedschapskist waarin is beschreven aan welke beeldkwaliteit de nieuwe bebouwing moet voldoen. Die beeldkwaliteit laat zich het beste omschrijven als streekgebonden, maar wel eigentijds. De belangrijkste voorwaarde is dat de bebouwing recht doet aan het Brabantse boerenlandschap waarin nog enkele monumentale langgevelboerderijen staan. “Binnen dat kader bieden de handvatten uit de gereedschapskist tal van mogelijkheden om te komen tot een ontwerp dat past bij de omgeving én uw individuele wensen en behoeften. Mensen kunnen karakteristieke, historische elementen naar hartenlust combineren met eigentijdse. Ook is het mogelijk om creatief om te gaan met vormen en materialen. Zo krijgt elke woning op Buitenplaats De Vrije Erven zijn eigen, individuele karakter.”

Neem snel contact op
Kijk voor meer informatie op www.devrijeerven.nl of neem contact op met Paul van Helvoort van Van Helvoort Makelaardij.
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 210.000,- - € 290.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 0 m² Inhoud 1 m³ t/m 2 m³ Perceeloppervlakte 970 m² t/m 2339 m² Aantal kavels 10 Vrij 10 Aantal Bouwtypes 2 Woningtypen Woonhuis