Is jouw tuin al zomerklaar?

Het zonnetje is er weer. Zie jij door het onkruid het bos niet meer? Lees dan snel verder voor onze handige tips.

Van Helvoort Makelaardij helpt je om jouw tuin zomerproof te maken!

1. Groen groen groen

Het klinkt misschien heel logisch, maar zorg voor voldoende planten. Ook in jouw loungehoek, buiten-eethoek, balkon of overkapping maakt groen het net even wat gezelliger. Laat je adviseren over planten die tegen de volle zon kunnen, of juist in de schaduw overleven.

 
 

2. Werk in de hoogte

Niet zo’n hele royale tuin? Geen punt. Werk in de hoogte!
Hang leuke manden vol vrolijke bloemen aan de schutting. Of werk met houten wandplanken, met hierop jouw eigen moestuin in pot. We zien veel macramé hangers met planten, voor de Ibiza look. Kaarsen aan de wand zorgen voor een mooi lichteffect en een warme sfeer. Bewaar je lege wijnflessen, lange kaars erin en hang ze op. Plus de kids en hond kunnen er niet bij. Extra handig toch?

3. Eten of loungen?

Denk na wat jij het allerliefste doet in jouw tuin. Geen plek voor beiden? Kies dan voor een hoge tafel met eetstoelen óf de grote lounge hoekbank. Maak een keuze zodat je met één van beiden echt goed uit kunt pakken.
Voor wat betreft loungesets. Dit jaar maakt het allweather riet plaats voor hout! We zien niet meer alleen de hoekbank, maar juist speelse combinaties van tweezitters, ligbedden en draadstoelen.
Oja, denk ook na over schaduw. Een bruin kleurtje is leuk, maar je wil niet wegsmelten op je stoel. Een parasol is dé oplossing en ook nog eens harstikke sfeervol. Hang er ’s avonds een lichtsnoer (op batterij) in, voor de romantische setting.

 

4. Zorg voor warmte

In ons kikkerlandje kan het helaas nog wel eens afkoelen. Zonde om door de kou naar binnen te moeten. Voorkom dit door een terrasverwarmer of nog beter door een mooie tuinkachel, vuurkorf of vuurschaal te kopen. Want naast warmte wil je ook gewoon het geluid van knetterend hout. Ga je voor de eenvoudige weg? Zorg dan voor zachte plaids binnen handbereik, ook nog leuk als decoratie.

5. Creëer rust

Probeer je loungehoek of eethoek een verlengde van je woonkamer te maken. Neem bijvoorbeeld dezelfde hoofdkleuren of zet die industriële of landelijke stijl door. Maak van buiten gewoon een extra woonkamer! Leg een decoratief buitenkleed neer, sleep die kamerplanten naar buiten en zorg voor voldoende decoratie in maximaal twee accentkleuren.

  • Meer inspiratie voor jouw tuin? Kijk eens op onze Pinterest pagina!
  • Nog op zoek naar jouw droomtuin? Contact ons voor een gratis waardebepaling!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring