6 onmisbare tips als jij je woning gaat verkopen

Je hebt het besluit genomen, je gaat jouw woning verkopen. Een spannende beslissing waarvan je uiteraard wil dat het zo prettig en soepel mogelijk verloopt. Maar vaak ook niet onbelangrijk is dat de verkoop zo veel mogelijk moet opleveren. Je wil natuurlijk wel weer een fijne woning terugkopen toch? Daarom hebben wij 6 tips om jouw woning succesvol te verkopen.

 1. Muren in neutrale kleur verven
  Die feloranje muur vinden jij en ik misschien onwijs gaaf, maar dat wil niet zeggen dat het bij iedereen in de smaak valt. Om je kans op een hoge verkoopprijs te verhogen is het sterk aan te raden om deze muren in een neutrale kleur te verven. Dat is doorgaans een (bij een normale muur) kleine investering met direct resultaat. Daarbij zorgen neutrale dat e woning er ook nog eens een stuk ruimtelijker uitzien.
 2. Investeer slim
  Vlak voor de verkoop een nieuwe badkamer of keuken lijkt misschien de kans op verkoop te vergroten, maar onthoud dat je hiermee goed de mist in kan gaan. Zowel een badkamer als keuken zijn, net zoals de oranje muur, smaakgevoelig. Wil je alsnog een grote investering doen die de waarde van je woning verhoogt? Investeer dan in het dak, de goot, het buitenschilderwerk of de cv-ketel.
 3. Vergroot de opbergmogelijkheden
  Hoe meer ruimte om rommel kwijt te kunnen, hoe fijner toch? Laat zien welke opbergruimte je huis heeft en sla grote spullen ergens anders op tot het huis verkocht is of zet alles zoveel mogelijk in dozen aan de kant. Op het moment dat al je kasten vol staan krijgen kijkers namelijk al snel het gevoel dat er gebrek aan ruimte is. Dat is natuurlijk niet de indruk die je kijkers wil geven.
 4. Creëer meer licht
  Een woning komt het beste tot zijn recht als de verkoopfoto’s worden geschoten op een zonnige dag. Dan ziet het huis er zowel van buiten als van binnen goed en ruimtelijk uit en is het licht optimaal. Ervaring wijst namelijk uit dat licht verkoopt. Creëer daarom extra licht door de vensterbank leeg te halen en je gordijnen zo ver mogelijk te openen. Ook het neerzetten van extra lampen kan een groot verschil maken.
 5. Maak je woning toegankelijk
  Als de verkoopfoto’s worden gemaakt of als er bezichtigingen plaatsvinden, zorg dan dat jouw woningde uitstraling heeft van een potentiële droomwoning. Dit houdt in: de jassen van de kapstok, persoonlijke foto’s van de muren, de hondenmand aan de kant en de keuken zo leeg mogelijk maken, zonder kleine accessoires. Maar maak van je huis geen kille showroom en zorg ervoor dat er nog íets van leven te zien is. Vraag bij jezelf af wat jij als potentiële koper wel of niet zou willen zien tijdens een bezichtiging.
 6. Haal een bezem door de buitenruimte
  Of je nu een tuin, dakterras of balkon hebt: voor een bezichtiging is het belangrijk dat je hier even wat aandacht aan besteedt. Maak de zitruimte schoon, leg er frisse kussens op, plant een paar nieuwe planten en haal onkruid tussen de tegels weg. Heeft je woning ook een voortuin? Dit is het eerste wat de potentiële koper ziet. Zorg daarom dat het er netjes bij ligt. De eerste indruk kan je namelijk maar 1 keer goed doen.

 

 

 

 

 

Contact

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×