De potentie in een nieuwe woning zien; zo doe je dat

Met de krappe woningmarkt is het in de meeste gevallen lastig om een instapklare woning te vinden, die aan al jouw wensen voldoet. Vaak zijn deze woningen onwijs snel verkocht of lopen de biedingen hoog op. Daarom is het opknappen van een kluswoning een populaire optie geworden. Je creëert op die manier jouw eigen droomwoning, voorzien van al jouw wensen. Waar potentiële kopers vaak tegenaan lopen, is dat zij het lastig vinden om door een kluswoning heen te kijken. Geheel begrijpelijk! Daarom hebben wij een aantal tips voor het kopen van een kluswoning.

Staar je niet blind op het aantal slaapkamers

Zet, voor je op zoek gaat naar jouw nieuwe woning, al je wensen onder elkaar op papier. Beperk jezelf echter niet te veel! Stel je voor dat je alleen maar kijkt bij woningen met minimaal 4 slaapkamers. Dan sluit je automatisch een groot deel van de woningen uit die misschien nu maar 3 slaapkamers hebben, maar wel de ruimte bieden om daar 4 slaapkamers van te maken. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de aanwezigheid van een berging. Vink daarom, als je via Funda of onze website op zoek gaat, niet té veel zoekcriteria aan.

Trek je niets aan van het interieur

Het is ook aan te raden je niet te laten leiden door het interieur. Hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Denk aan woningen met een extreme kleur muur of een heel gedateerd meubilaire. Dan vergt het wat meer inbeelding om de woning in jouw eigen smaak voor te stellen. Gelukkig kun je esthetisch gezien alles aan de binnenkant van een woning vervangen, mits je daar natuurlijk budget voor hebt. Vloeren, keukens, sanitair en de kleuren op de muren. Daarom zijn dit punten waar je eigenlijk zo min mogelijk waarde aan moet hechten. Je kunt natuurlijk ook altijd een lange termijn planning maken om deze zaken aan te pakken!

Cosmetische aanpassingen

Wanneer je een woning tegenkomt die nog niet helemaal naar wens is, kan dat afschrikken. Toch kun je met een beperkt budget al onwijs veel cosmetische aanpassingen doen. Denk aan het vervangen van deurklinken, vervangen van de wc-brillen of kranen of het overschilderen of overtegelen van oude tegels. Eén weekendje met wat vrienden of 2 à 3 dagen met een professionele schilder en die ‘bijzondere’ kleuren op de muren zijn veranderd in de kleuren van jouw eigen stijl. Ook zaken zoals het aanpassen van de keuken hoeft geen grote ingreep te zijn. Je kan nieuwe frontjes kopen of je brengt ze naar een spuiter, je vervangt de handgrepen, wat leuke accessoires en je hebt direct een hele andere keuken.

Laat je adviseren

Laat je goed adviseren over de bouwkundige staat van de woning. Is die aanbouw die je voor ogen hebt wel mogelijk? En wat kun je doen om de woning te verduurzamen? Is er een spouw muur en kan die geïsoleerd worden? Hoe is de status van het dak en kun je deze nog isoleren? Is er asbest aanwezig? Allemaal zaken die een groter kostenplaatje kunnen vormen. Laat je daarom vooraf goed adviseren door een (aankoop)makelaar in combinatie met een bouwkundig adviseur of aannemer. Zo voorkom je dat je later voor ongewenste verrassingen komt te staan.

 

Contact

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×