Krapte op de woningmarkt in Gemert-Bakel

Het is chaos op de huidige woningmarkt en dat voel jij als inwoner van Gemert-Bakel of in de omliggende gebieden. De woningen worden vaak al verkocht vóór deze op Funda worden aangemeld en wij begrijpen dat dit flink kan afschrikken. Want wat moeten we hier nu mee? Is het een slimme zet om nu een woning met veel winst te verkopen of krijg je dan onmogelijk iets nieuws ervoor terug? Bij Van Helvoort Makelaardij begrijpen wij jouw situatie en hebben wij een advies.

De krapte-indicator van de woningmarkt

Op dit moment ligt de krapte-indicator van de woningmarkt rond de 1.4. Dat betekent dat er door de consument keuze is uit 1, of met geluk 2 woningen, ongeacht of dit wel of niet de juiste woning is. Om je een duidelijk beeld te geven, bij een krapte-indicator van 5 is de woningmarkt in balans. Ongeveer gelijk aan de krapte-indicator gaat ook de snelheid waarmee woningen verkocht worden. Zo is deze bij onze makelaardij in Gemert-Bakel rond de 24 dagen. Doordat woningen zo snel verkocht worden raden wij onze klanten altijd aan om goed social media in de gaten te houden. Hier komen woningen vaak al online vóór ze op Funda geplaatst worden.

Met winst je woning verkopen in Gemert-Bakel

Voor woningbezitters kan de krapte op de woningmarkt een voordeel zijn. Zo worden maar liefst 78% van de verkochte woningen boven de vraagprijs verkocht. En is er op jaarlijkse basis een stijging van ruim 20%. Dat is natuurlijk enorm veel vooral als je ziet dat dit percentage blijft stijgen. Dat geldt voor het kopen van een woning in de omgeving van Gemert-Bakel maar ook voor de rest van Nederland. Maar door de enorm lage krapte-indicator is het eigenlijk de norm geworden dat kopers al boven je vraagprijs gaan zitten. In deze woningmarkt kan je soms niet anders dan overbieden om überhaupt onder de aandacht van de verkoper te komen.

Nu een nieuwe woning kopen

Maar wat koop je terug nadat jij met winst jouw oude droomhuis hebt verkocht? Soms zie je door de bomen het bos niet meer en helemaal met de krapte-indicator snappen wij dat het soms onmogelijk lijkt. De situatie waarbij klanten hun droomwoning al verkocht is voor zij überhaupt een bod kunnen uitbrengen is dan ook iets wat wij regelmatig voorbij horen komen. Maar toch is het met de huidige en nog te komen chaos op de woningmarkt niet onmogelijk om een nieuwe woning te kopen. Zolang je maar de hulp inschakelt van een professionele makelaar in de omgeving van Gemert-Bakel. Het is nu namelijk belangrijker dan ooit om kennis te hebben van de markt. Als aankoper alleen mis je vaak net wat kennis die cruciaal kan zijn voor de aankoop van een nieuwe woning op de gestreste markt. Een goede aankoopmakelaar kan je hierbij optimaal ondersteunen en jouw kansen enorm vergroten.

 

Ben jij er ook klaar voor om samen met ons jouw woning te (ver)kopen? Kom vrijblijvend in contact.

Contact

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×