Doonheide II – Vrijstaand E, fase 2A Doonheide II

INFORMATIE EN INSCHRIJVING VIA DE PROJECTWEBSITE DOONHEIDE2.NL

Met Doonheide II wordt een hoogwaardige leefomgeving gecreëerd. Een plek waar comfort, duurzaamheid, groen, rust en levendigheid in balans zijn.

Er worden 288 woningen gerealiseerd op de hoek van de Doonheide en Boekelseweg.
Fase 1A van het project omvat 37 koopwoningen en 6 zelfbouwkavels. De wijk bestaat uit 2 deelgebieden: ‘De Lebber’ en ‘De Kampen’.
Fase 1B van het project omvat 22 koopwoningen, 10 starterswoningen en 10 zelfbouwkavels.
Fase 1X van het project omvat 14 koopwoningen en 2 zelfbouwkavels
Fase 2B van het project omvat 18 koopwoningen
Fase 2A van het project omvat 15 koopwoningen en 11 zelfbouwkavels

Kenmerkend voor de wijk is de groene en bijzonder ruimtelijke opzet. De woningen gaan naadloos op in de landelijke omgeving van Gemert – ondanks het eigentijdse karakter.

Kiezen tussen het gemak van het dorpse centrum en de rust en ruimte van het buitenleven hoeft hier niet: het komt samen in Doonheide II. Met deelgebieden de Lebber en de Kampen wordt een brede en gevarieerde doelgroep aangesproken: zowel (jonge) gezinnen als senioren kunnen hier terecht.

Als toekomstgerichte nieuwbouwwijk kent Doonheide II de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Denk hierbij aan zonnepanelen, hoogwaardige isolatie, warmtepompen en gebruik van bodemwarmte. Als vanzelfsprekend is de wijk gasloos. Elektrische mobiliteit wordt gestimuleerd met laadfaciliteiten.

Met de komst van Doonheide II wordt de ecologie in de omgeving versterkt. Met een overvloed aan gras- en groenstroken, wadi’s, waterpartijen, haagjes die voor beschutting zorgen en gezellige stadstuintjes, is de natuur altijd dichtbij. Het natuurzone rondom het Gemertse beekje ‘Peelsche Loop’ is aangemerkt als een zogenaamde ecologische verbindingszone. Deze zone vormt een rode draad voor Doonheide II.

Auto’s worden geparkeerd in zogenaamde parkeerkoffers, zodat deze aan het straatbeeld worden onttrokken. De gehele wijk is verkeersluw ingericht en daardoor bijzonder veilig. Terwijl de kinderen spelen ontmoeten volwassenen elkaar op een van de vele bankjes of picknicktafels. Wandel- en fietspaden liggen als een net door de wijk en verbinden deze met omliggende wijken, het centrum en het buitengebied.

Inspiratie voor deelgebied De Lebber? De boerderij. Een landelijke uitstraling, kenmerkende hagen, ingetogen kleuren, veel gebruik van hout en stucwerk en volop oog voordetail: het gevoel van rust en vrijheid overheerst hier. Dat betekent ook dat traditionele en moderne architectuur elkaar speels afwisselen. Zoals de naam al doet vermoeden bepaalt groenzone De Lebber de structuur.

Deelgebied de Kampen heeft een uitgesproken dorps karakter. De woningen zijn gepositioneerd rondom diverse scheggen: prettige groene verblijfsplekken die alle ruimte bieden aan biodiversiteit en wateropvang. Deze scheggen vormen de verbinding vormen tussen de wijk en het omringende landschap. De architectuur van De Kampen kenmerkt zich door strakke lijnen die elkaar speels afwisselen, gebruik van warme, aardse materialen en tinten, gecombineerd met antracietkleurige kappen.

Terug naar het project
Vrijstaand E, fase 2A - Bouwnr: M4 5422 EM Gemert
Status Onder optie
Prijs € 555000,-
Woonoppervlakte 138 m2
Perceel 411 m2
Vrijstaand E, fase 2A - Bouwnr: M7 5422 EM Gemert
Status Onder optie
Prijs € 579000,-
Woonoppervlakte 133 m2
Perceel 475 m2

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×