Verhuizen en verzekeren, hoe zit dat?

Een huis gekocht? Van harte gefeliciteerd! Maar voordat je kunt gaan genieten van je nieuwe stek, hebben we nog één belangrijke tip voor je: sluit op tijd je woonverzekeringen af. Welke verzekeringen heb je nodig om je kostbaarste bezit te beschermen?

Verplichte verzekeringen

Als je een eigen huis hebt, eisen de meeste hypotheekverstrekkers dat je een woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) en een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Waarom? Omdat een hypotheekverstrekker graag zoveel mogelijk zekerheid wil om zijn geïnvesteerde geld terug te krijgen.

Met de woonhuisverzekering is je huis verzekerd tegen bijvoorbeeld schade door brand, storm, inbraak of instorting. Het gaat hierbij om het gebouw zelf en niet om de spullen erin. Schade aan de ruiten of zonnepanelen kun je naar keuze meeverzekeren binnen de woonhuisverzekering.

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak ook verplicht vanuit de hypotheekverstrekker. Deze verzekering is ervoor bedoeld om te zorgen dat jij, je partner of je kinderen niet in financiële problemen komen als een van jullie overlijdt. Als er voldoende vermogen is, je geen hypotheek meer hebt of alleenstaand bent is het niet altijd nodig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Niet-verplichte, maar wel handige verzekeringen voor je huis

Andere verzekeringen zijn niet verplicht om af te sluiten, maar het is in elk geval slim om erover na te denken.

Zo is een inboedelverzekering wel erg nuttig. Hiermee verzeker je jezelf tegen schade aan de spullen in en rondom je huis. Denk hierbij aan je meubels en kleding, maar ook aan bijvoorbeeld zonwering. Schade aan mobiele elektronica kan extra meeverzekerd worden en is daarmee ook buitenshuis verzekerd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geeft jou en je gezin dekking tegen schade die je aan anderen toebrengt. Ook huisdieren worden tot je gezin gerekend. De schades waarvoor je verzekerd bent verschillen van de bekende bal door de ruit van de buren tot zwaar lichamelijk letsel dat blijvende invaliditeit veroorzaakt.

Een meningsverschil met de buurman over de schutting, met de aannemer over je verbouwing of met een winkel over je beschadigde nieuwe meubilair, met de juiste rechtsbijstandverzekering sta je dan een stuk sterker. Je hebt dan recht op juridische hulp en advies en bent verzekerd voor de kosten hiervan.

Zorgeloos verzekerd

Gelukkig is het verzekeren van je huis en spullen zo geregeld. Neem een kijkje op www.vanhelvoort.nl of bel 0492 – 37 11 00 en de adviseurs van Van Helvoort Registermakelaars in Assurantiën nemen je alle zorgen uit handen. Zodat jij onbezorgd kunt genieten van je nieuwe thuis.

Contact

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×