Zo maak je de beste verkoopfoto’s van je woning

Gaat jouw woning binnenkort in de verkoop? Dan wil je natuurlijk de beste presentatie. Om zo veel mogelijk uit de verkoop te halen is het belangrijk dat je er alles aan doet om je woning zo optimaal mogelijk op de foto te zetten. Wij hebben een paar hele simpele maar enorm effectieve tips die je hierbij gaan helpen. Heb jezelf een goede tip? Deel die dan vooral met ons!

Ruim voor de verkoopfoto’s de woning op

Voor het maken van de fotopresentatie is een schone en frisse omgeving wel zo fijn. Ga maar eens na bij jezelf. Zou jij naar een woning willen kijken die er rommelig of onhygiënisch uitziet? Let bij het schoonmaken op:

  • Spiegels zonder vingerafdrukken
  • Glimmende badkamertegels
  • Een schone keuken
  • Gelapte ramen

Heb je huisdieren? Vergeet ook niet de kattenbak, krabpaal of de hondenmand even aan de kant te zetten. Het kan namelijk voorkomen dat kijkers hierop afhaken.

Haal persoonlijke spullen weg

Met het maken van verkoopfoto’s wil jij de kijkers al het gevoel geven dat zij daadwerkelijk in de woning kunnen wonen. De entree is het visitekaartje van de woning; zorg voor een rustig beeld en ruim jassen en schoenen op. Maar ook wanneer er veel persoonlijke foto’s, schilderijen en andere persoonlijke spullen te zien zijn is dit vrij lastig te creëren. Berg deze daarom tijdelijk op. Ben je toch bezig met het opruimen van spullen? Verplaats dan gelijk eventueel spullen in uit de vensterbank. Haal eventueel je gordijnen weg en zorg dat je luxaflex helemaal omhoog zitten. Hierdoor zorg je dat je ruimte opener en ruimtelijker toont. Iets wat erg goed verkoopt! Houd er daarnaast rekening mee dat wanneer je een verkoopvideo laat schieten, dat je echt goed moet opruimen en niet zomaar iets in een hoekje kan zetten.

Verkoopfoto’s van de buitenruimte

Net zo belangrijk als de binnenruimte is natuurlijk je prachtige tuin, balkon of dakterras. Vaak wordt hier te weinig tijd aan besteed. Enorm zonde want juist door het op orde brengen van je buitenruimte vergroot je de kansen op een optimale verkoop. Vaak wordt het vooraanzicht van de woning als hoofdfoto gekozen. Ziet dit er dan onverzorgd uit dan kan je begrijpen dat dit niet bevorderlijk is. Controleer je voordeur en eventueel het tuinpad. Heb je planten in de buitenruimte staan? Zorg dan dat deze er goed bijstaan! Heb je geen planten? Zet dan wat fleurige bloemen in de bakken. Leg eventueel wat kussens voor het buitenmeubilair klaar en zet de afvalbakken uit het zicht. Maai het gras in de tuin, veeg de stoep en trek het onkruid tussen de terrastegels uit. Zo is jouw woning helemaal ‘foto-klaar’ en krijgen we samen het beste resultaat!

Wanneer wij een woning voor verkoop aanmelden maken wij altijd gebruik van hoge kwaliteit beeldmateriaal. Door de werken met professionele woningfotografen wordt de woning op haar best gepresenteerd.

Contact

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×