Vijf tips om je keuken naar 2022 te brengen

Je kent het wel, jaren geleden heb je een nieuwe keuken gekocht, die toen helemaal hip en hot was. Maar momenteel zie je totaal andere trends voorbij komen en begint het weer te kriebelen.

Wat te doen?

Een hele nieuwe keuken aanschaffen kan erg kostbaar zijn en ook helemaal niet nodig. Als je keuken in de basis nog goed is, zijn er andere oplossingen.

Schilderen/spuiten

Het schilderen van je keuken kan een hele klus zijn en misschien wil je hiervoor wel een vakman inschakelen. Ga je wel zelf aan de slag dan is het aan te raden om watergedragen lak te gebruiken, die vlek-en krasbestendig is. De keuken wordt vaak zeer intensief gebruikt: koken met vrienden, verjaardagen of de kinderen die de spaghetti door de keuken laten vliegen. Kortom, de verf wordt flink blootgesteld aan viezigheid. Je wilt natuurlijk dat de keukenkastjes zo lang mogelijk mooi blijven dus het is aan te raden te investeren in kwalitatief goede verf. Het spuiten van de deurtjes kun je vaker beter aan de professional overlaten.

Deurtjes vervangen

Door de keukendeurtjes en ladefronten te vervangen, bereik je een compleet andere look.
Glanzend, mat, hout, kunststof, strak rvs of een opvallende kleur; de grootste sfeerbepalers van de keuken zijn de deuren. Heb je een open keuken, zorg dan dat de nieuwe kleuren en materialen van de keukenkastjes passen bij de rest van het interieur. In een dichte keuken kun je prima een totaal andere stijl neerzetten. Alles mag en kan, maar laat wel de kleur en het materiaal op meerdere plekken in de keuken terugkomen. Zo creëer je rust en eenheid.

Van Helvoort nieuws

Wrappen

Wrappen, wat is dat eigenlijk? Bij wrappen, oftewel ‘inpakken’, brengt de specialist een dunne laag folie over de bestaande keukenkastjes of lades aan. Je kunt dus een totaal andere matte of juist glanzende kleur kiezen dan voorheen. De folies die gebruikt worden, zijn krasvrij en stootvast dus je keuken is ook nog eens goed beschermd. Je kunt zelfs over de betegelde achterwanden of aanrechtbladen folies aanbrengen!

Apparatuur vervangen

Is je keuken nog goed en de kleur naar je zin, kun je hem ook opfrissen met nieuwe apparatuur. Een kookplaat kun tegenwoordig krijgen met een ingebouwde afzuiger. Of een stoomoven voor een gezonde kookmethode? Ook de Quooker is nu helemaal ‘hot’!  En wat denk je van een prachtige wijnklimaatkast?

Van Helvoort nieuws

Kleine aanpassingen

Is het bovenstaande je allemaal net wat te kostbaar, dan kun je ook kleine veranderingen aanbrengen voor een groots resultaat. Denk aan een nieuwe kraan of wat leuke accessoires zoals een kruidenrekje of nieuw zeeppompje. Ook het keukenbeslag, oftewel de keukengreepjes, kun je vervangen voor nieuw exemplaren. Bijvoorbeeld industrieel zwart staal of chic goudkleurig. In combinatie met de nieuwe accessoires kun je zo een heel ander sfeertje creëren.

Van Helvoort nieuws

Deze tips zijn natuurlijk ook harstikke handig wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Heeft de woning zelf potentie maar heeft deze net niet jouw droomkeuken? Dan is het gewoon een kwestie van de handen uit mouwen met onze tips! Kijk snel in ons aanbod voor jouw nieuwe droomwoning.

Contact

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×