Woonprogramma’s, mijn “Guilty pleasure”

Je ziet ze steeds meer, woonprogramma’s op televisie.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind ze fascinerend om naar te kijken, en wil ze dan ook het liefst allemaal zien:

  • Kopen zonder kijken
  • Droomhuis gezocht
  • VT wonen weer verliefd op je huis
  • Voor hetzelfde geld
  • De moeite waard

Het is toch een vorm van binnenkijken bij anderen. Er zijn natuurlijk ook veel mensen die “op Funda kijken” als hobby hebben.
Blijft leuk om te zien hoe iemand anders de woonkamer heeft ingericht, of hoe ze een bepaalde woning verbouwd hebben.

Zou jij het aandurven om een woning te kopen die je niet van tevoren gezien hebt, en de keus aan iemand anders overlaten? Op televisie kan dit natuurlijk wel, daar verbouwen Bob en Roos de woning toch wel om tot een paleisje, al of niet met extra geld. Dus is het verstandig, om iemand anders te laten beslissen in, waarschijnlijk, de grootste aankoop van je leven?

Of denk jij erover om naar de andere kant van Nederland te verhuizen omdat je daar veel meer huis krijgt voor je centen?
Maar langere reistijd elke dag om naar je werk te gaan, kan natuurlijk een obstakel zijn.
Of wil je gewoon niet te ver van je familie en vrienden wonen.
Er zijn altijd mensen te vinden die volledig het roer om gooien en zelfs een verbouw-projectje kopen in het buitenland. Vindt jij het ook zo vermakelijk om te zien hoe sommige mensen, zo weinig voorbereid, zo’n grote stap maken?

Een woning kopen, verbouwen, en dan weer verkopen, het liefst met winst.
Kan de moeite waard zijn als jezelf handig bent, zodat je de werkzaamheden zelf kunt uitvoeren.
Maar ben dan wel realistisch inzake de aankooprijs, de verbouwingskosten, de termijn waarop de woning verkoop klaar is en de verwachte opbrengst na verbouwing.  En maak keuzes in de afwerking die een grote groep aanspreken en ga niet uit van eigen smaak.

Het langst lopende woonprogramma is Eigen Huis & Tuin. Misschien wel het programma waar men, als gewone kijker, het meeste aan heeft. Klussen in eigen huis en tuin met praktische tips die iedereen kan toepassen. Super leuk zoals ze daar een oud kastje of een lelijke stoel omtoveren tot een prachtig nieuw eyecatcher in huis.

Dan heb je nog “Kinderen kopen een huis”, “de Perfecte verbouwing”, “Interior Project” en nog veel meer binnen- en buitenlandse woon-,klus-,verbouwprogramma’s

Superleuk allemaal en gelukkig mag ik voor mijn werk de hele dag op Funda kijken!

Contact

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×